FESTIVALI KOOLITANTS 2024 TANTSUPÄEVADE LÕPPKONTSERDID

Eesti tantsuhuvihariduse aasta suursündmuse, kolmekümnendat juubelihooaega tähistava Festivali Koolitants 2024 pidulikud lõppkontserdid toimuvad 6. ja 7. mail Rahvusooperis Estonia.

Lavale jõuavad kaks kontsertetendust:
Esmaspäeval, 6. mail kell 18.30 algaval kontserdil esinevad 4.-7. klasside ja gümnaasium+ vanuseastmed
Teisipäeval, 7. mail kell 18.30 algaval kontserdil esinevad mudilaste, 1.-4. ja 6.-9. klasside vanuseastmed

Lõppkontsertidel esinevad tantsud leiad SIIT.

Koolitantsu 30. juubelihooaja tantsukontserte juhib laulja ja laulukirjutaja Kelly Vask, kes lisaks viimaste aastate tantsupäevade kontsertide juhtimisele on osalenud ka Koolitantsu Kompanii suurlavastustes “Udus või ilmsi” Rakvere vallimäel ning “Kui ma veel noor ja jumal olin” Jõhvi kontserdimajas.
Kontsertide külalistena astuvad üles muusik säm ja Koolitantsu Kompanii 14. lend.

Kahel pidulikul lõppkontserdil saab laval näha erinevas vanuses laste ja noorte selle festivaliaasta eredamaid stiili- ja žanrinäiteid. Lõppkontsertidel astuvad lavale 44 omaloomingulist lavatantsu, mis on valitud enam kui poole tuhande osalenud tantsu seast üle Eesti. Kui maakondlikele tantsupäevadele on oodatud kõik tantsu harrastavad lapsed ja noored ning piirkondlikel tantsupäevadel on juba toimunud valik osalevatest tantsudest, siis Koolitantsu lõppkontserdid on eriline ja inspireeriv läbilõige kogu festivaliaastast.

Koolitants 2024 tantsupäevad jõudsid lavale kolmeetapilisena. Veebruaris ja märtsis toimunud maakondlikelt tantsupäevadelt kutsusid žüriiliikmed Kerstin Lõhmus, Kristina-Maria Heinsalu ja Paul Bobkov piirkondlikele tantsupäevadele ligikaudu pooled osalenud tantsud. Aprillis toimusid kolm piirkondlikku tantsupäeva kuue kontserdiga. Neil osalenud tantsudest tegid lõppkontsertidele valiku Koolitants 2024 tantsupäevade kunstiline tiim koosseisus Kristiina Siig ja Ingrid Mugu ning tantsuanalüüsi koolituse läbinud Eesti Noorte Tantsu Ühingu noortežürii.

“Koolitants näitab hästi trende laste ja noorte huvihariduses: millised tantsustiilid on parasjagu moes, milliseid kompositsioonivõtteid armastatakse, millistest teemadest räägitakse. Sellega peegeldab tants alati ka ühiskonda, milles on,” jagas Kristiina Siig. “Lõppkontsertidele püüdsime valida parimad näited võimalikult paljude erinevate tantsustiilide hulgast, et tunnustada ja toetada tantsuhuvihariduse mitmekesisust.”

Ingrid Mugu tõdes rõõmuga, et Koolitantsule esitatud tantsude valik on ajas muutunud mitmekesisemaks nii oma teemade valiku kui ka liikumiskeele poolest. Samas on kasvanud teadlikkus sellest, et ka laste ja noorte tants on kunst, millega saab maitsekalt käsitleda kõiksugu meid kõnetavaid, innustavaid ja inspireerivaid teemasid. “Mind on juubelihooaja festivalitantsud sügavalt puudutanud ja soovin õnnitleda kõikide osalenud tantsude juhendajaid ja tantsijaid, sest Koolitantsu 30. sünnipäev on pidupäev meile kõigile, kes me Koolitantsuga ühel või teisel moel seotud oleme olnud.”

Koolitantsu peakorraldaja Raido Bergsteini sõnul on Koolitantsu eesmärgiks luua turvaline pinnas ja keskkond kõikidele tantsusõpradele. Selle nimel on Koolitants läbi ajaloo hoidnud fookuses noorte tantsuharidust ja seisnud tantsukunsti arendamise eest. “Koolitants on noore tantsija jaoks justkui sõpruskonna kokkusaamine. Rõõm tantsust, positiivsus, oma kunsti ja loomingu jagamine, inspiratsiooni ammutamine, endast ja teistest hoolimine, soov anda endast parim, rõõmustada siis, kui endal läheb hästi, ja ka siis, kui teised saadavad korda midagi imelist – see on see võlu, mis koolitantsulisi igal aastal jälle kokku toob. Aitäh kõikidele, kes Koolitantsu toimumisse läbi aegade on panustanud – juhendajatele, tantsijatele, publikule, korraldajatele, vabatahtlikele, toetajatele ning kaasaelajatele! Ilma teieta ei oleks Koolitantsu!”

PILETID
Lõppkontsertide piletid hinnaga 15.- (üks kontsert) / 10.- (laps / õpilane / üliõpilane / õpetaja / pensionär) on müügil fienta.com.
Vähemalt 10 täispileti korraga ostmisel on ühe pileti hinnaks 8.-

NB! Kontserdipäeval on piletid müügil vaid tund enne algust kohapeal.

Piletihinnad sisaldavad käibemaksu.

Meelespea piletiostjale ja saalis viibivale publikule

  • Austame noori esinejaid ja käitume vastavalt teatrietiketile – Koolitantsu lõppkontsertidel palume tantsude vahel saali ja saalist välja mitte liikuda. Teeme seda vaheaegadel. Samuti ei käi teatrikülastuse juurde helendavad telefoniekraanid.
  • Eelmüügist ostetud piletid tuleb kohapeal vahetada käepaela vastu. Korraldaja ei vaheta pileteid ümber ega osta tagasi. Veendu eelnevalt, kas ostad piletid õigele kontserdile.
  • Pilet tuleb osta kõikidel kontserdikülastajatel, v.a. tantsijatel, tantsupäeval esitlusele tulevate tantsude autoritel-juhendajatel ja truppide saatjatel ning kuni 3-aastastel pealtvaatajatel.

 


Täname: Eesti Vabariigi Haridus- ja Teadusministeerium, Kultuuriministeerium, Eesti Kultuurkapital, Kultuuririkkuse aasta, Tallinna Haridusamet, Pakenditööstus, Integratsiooni Sihtasutus, Jalajälg AS (Nike), Tere AS, Corny Eesti, Harjumaa Omavalitsuste Liit, Pärnu linn, Paide linn, Viljandi linn, Eesti Tantsuhuvihariduse Liit, Eesti Noorte Tantsu Ühing, Eesti Tantsukunsti ja Tantsuhariduse Liit.

Koolitantsu korraldab Eesti Tantsuagentuur.

Lisainfo: koolitants.ee
#tantsonkunst
#koolitants

Fotod: Raido Bergstein